Tuesday, November 25, 2008

kalau lah....

kalau korang dapat sejuta ringgit apa korang wat??
kalau aku la dapat sejuta macam2 aku nak buat ngan duit tu..
korang nak taw x ape aku nak wat ngn duit tu..hihi~

1) aku nak bagi mak ayah aku dan bawak dieorg pegi haji
2) aku nak bg kt adik2 aku jgk
3) aku nak beli kereta macam ni..kereta idaman aku..lalala~
4) aku nak rumah yang macam ni..bez woo..haha~
5) then, aku nak derma jugak kat anak2 yatim
6) aku nak shopping puas2..beli kasut, baju, beg.....hihi~
7) em...lastly aku nak simpan la untuk mase depan aku..nak kawin nti..lalala~

maybe tu je kot perancangan aku wat mase ni..kalo ak de terpikir pape lagi aku tambah la..haha~

Friday, November 21, 2008

juz for gurlz...

Rambut merupakan mahkota seseorang wanita..As a gurl kita kne jaga rambut baik2 bukan sebab nak cantik je kan..Rambut melambangkan identiti seseorang tu..So, kita kena rawat rambut kita untuk pastikan ia kelihatan sihat dan bermaya. Rawatan rambut mestilah mengikut jenis rambut kita.
Check out this...!!!


Rambut lurus
Rambut yg lurus mengandungi pelembap. Oleh itu, kurangkan penggunaan product cosmetic, styling cream, dan pelembap. Gunakan gel atau spray yg khusus. Biasanya berlabel root lifter atau volumizing utk menambah volume

Rambut kerinting
Biasanye gunakan perapi rambut after syampu. Keringkan bahagian akar rambut dgn membalikkn rambut. Sempurnakan rawatan dgn shine spray

Rambut ikal
Potong rmbut dgn gaya layer atau trap panjang agar rambut tidak kelihatan terlalu mengembang. Sapukan leave-in hair volume control pada pangkal hinggalah ke hujung rambut.

tips for gurlz...

1) Sediakn beg make up pandang nampak. Make up kit wajib yg perlu dibawa ialah sun block, krim pelembap, concealer, bdk wjh, blusher, mascara kalis air, lip balm


2) Utk wjh, gunakn face pwder 2-1 dgn kndungn mineral, agar riasan tmpak neutral


3) B4 berjemur atau kua mane2 pastikan wajah kamu dilindungi dgn sun block. Sapukan 1jam b4 mulakan apa2 aktivi. Malah, jgn mls utk sapukan lagi setiap kali lepas berendam atau mandi


4) Pilih product yg mengandungi UV protection, pling minimum ialah SPF 15. Ia berfungsi melindungi wjh dr sinar mthri


5) If kulit berminyak. Gunakan product yg free oil


6) Pemakaian kaca mata hitam boleh tinggalkan kesan pada pangkal hidung . Samarkan kesan tersebut dgn menepuk2 sdkit bedak tabor secara perlahan2


7) Ada kesan noda hitam dan jerawat yg memalukan? Relax..samarkan dgn sapuan concealer yg senada dgn wrna kulit anda. Easy right?


8) For kulit yg berminyak, sediakn kertas penyerap minyak dalam beg


9) Agar mata nampak lebih segar, pilih mascara kalis air untuk tebalkan bulu mata


10) Nak mata nmpak menarik? Sapukan pembayang mata pada kelopak mata dengan warna neutral spt kelabu , coklat atau beige. Gunakan jari ketika sapu jgn lupa sapukn sedkit di bawah mata


11) Tegaskan keindahan mata dgn lakaran celak di bibir mata


12) Bagi yg beralis tebal, cukuplah sekadar menyisir dgn mascara. Manakala yang beralis sedang, lboeh bentukkan dgn celak berwrna coklat lembut


13) Tampilkan tubuh bersinar dgn campurkn sdkit bedak berkilau dgn losyen badan


14) Semburan mengghairahkan membuatkan harimu sempurna. Bertukarlah kepada wangian haruman tropika atau bunga2an yg mengasyikan


15) Wajah akan lebih seksi dan bercahaya dgn sapuan bronze


16) Bibir menggoda dgn sapuan lip gloss atau Vaseline. Jangan lupa pilih product yg ada SPF tau


17) Kaca mata hitam yg besar bukan sahaja untuk bergaya malahan boleh melindungi mata dari sinar UV. Pilih kaca mata dgn filter yg mampu memantulkan sinar matahari utk melindungi kulit sekitar mata


18) Bagi gadis bertudung, tiada masalah utk melindungi tubuh. Pilihlah baju berlengan pjg


19) Utk yg tidak bertudung, jgn lupa gayakan dgn topi besar atau cap .selain tujuan utk melindungi wjh, kamu juga boleh bergaya sakan ala bintang Hollywood


20) Lastly, sediakn deodorant dlm beg. Kamu akan terasa lebih segar dan berkeyakinan sentiasa



GO gurlz!!! =)

Thursday, November 20, 2008

5 Resepi bercinta

1) saling percaya

kamu mestilah mempercayai kekasih kamu dari semua aspek. Sama ada dr segi percakapan atau perbuatan. Memang sukar utk memberikan kepercayaan sekiranya kamu pernah dikecewakan tapi tak salah beri kepercayaan kepada si dia kan???





2)saling memahami

fahami diri kekasih kamu. Sekiranya kamu mengajak si dia tgk wyg atau keluar jalan2 dan si dia menjawab "tidak mahu", biarkan si dia. Mungkin si dia ada sebab tersendiri dan jgn memaksanya. Mungkin si dia sibuk atau ada masalah tersendiri. Cuba fahami dirinya.



3)bertolak ansur

tidak dinamakan berpasangan sekiranya tiada pertelingkahan atau salah faham. Di sini kamu perlu bertolak ansur dan menurunkan sedikit egomu. Jgn mengharapkan si dia yang bertolak ansur dulu. tapi kalmu la yang patut mulakan dulu. Jgn biarkan pertelingahan berterusan sehingga menjadi parah.



4)Kejujuran

kamu dalam berpasangan haruslah jujur. Juur di sini bermksud tidak berkata dusta, tidak bohong, tidak menipu, dan tidak mengkhianati pasangan kamu. Mungkin ada dikalangan kamu pernah berkata " Kenapa aku perlu jujur pada dia? Lantak aku la". Kamu mesti ingat, sewaktu mula2 kamu berpasangan kamu syg si dia. Sekiranya kamu tidak jujur, adakah segala syg dusta belaka???



5)Kesetiaan

kesetiaan merupakan factor yg penting untuk dijaga. jgn mencari pengganti kepada si dia semasa kamu sdg berpasangan. Sekiranya kamu menduakan si dia, kamu telah memusnahkan harapannya. Cuba kamu meletakkan diri kamu dlm situasi "ditinggalkan". Apakah perasaan kamu? So, fikirlah perasaan si dia dan setialah dengannya..

Sunday, November 16, 2008

dah serik...

pg tu aku g makan roti canai dkt 1 kedai nih
mmg bez giler..
rase cm len sket
tgh2 bez makan tiba2 ade plak perisa tambahan
rase cm nk saman jek kdai tu
tapi ak dh nekad pas ni xnk mkn kt mana2 kedai baru yang aku sndri xtw tahap kebersihannya
bosan2..
knapa la dieorg ni xreti nk jg kebersihan
aku rimas la
cukupla setakat nih


aku nak makan dlu...
daa~

Saturday, November 15, 2008

makanan feveret..


Ni la menu biase yang aku order bile g kt kedai makan feveret aku tuh..
kedai feveret ke?
nth la yang pasti aku xske makan tempat baru sbbnye kite xtw tmpt tu sdap ke x
pnh dulu makan kt kdai baru sedap tu leh tahan la tp ade perisa smpingan
haha...maybe tu yang wt kan makanan tu lg sedap
member aku la yang jdi mangsa
lalat oo lalat
sbb tu aku serik nk makan tmpat baru

kalu aku order makan ak xkan mintak sayur sbb...
aku mmg xmkn sayur sawi sbb pahit
yang len2 pasti aku mkn..
stiap kali aku mkn situ aku akn order menu yg sama
kt situ mmg ramai nyah
cun2 plak tu
body kalah body aku
siot je dieorg tu
tp nasib baik dieorg pon ok2
kalau laki, dh lame ak kebas
hahahaha
tapi harap2 dieorg dapat hidayah la jadi laki balik
amin.....

Thursday, November 13, 2008

jom kita nyelam...

ak xske berdendam
sbb ape?
dendam tu akhirnya leh wat idup kita xtenang
macam medina
ak xske wt org sakit hati
tapi kadang2 ade juga kita xperasan ape yg kita wat boleh menyakitkan org lain
ak minta maaf
mungkin ak xsengaja
ak syg kwn2 ku
harap mereka juga syg kn aku..

Sunday, November 9, 2008

patut ke??....

bengang tol org yg suke buang sampah merata2 nih
ish3...
xde kesedaran sivik..
cian org yg kne kutip smpah2 kite tu kan
ak rase kite ptt bg penghormatan kat org yg kutip2 smpah tu
sbbnye tnpa dieorng kite msti xleh hidup aman kan
bygkn la kalau samph2 xde org kutip
semakin hari semakin byk
dengan bau lg kan
makin byk plak penyakit nti
so kite xleh la nk pndg rendah kt org2 cmtu
kite kne hormat and kerajaan pn ptt bg penghormatan kt dieorg
setuju x?

Saturday, November 8, 2008

sakit kepala....

mengadap pc 24 jam
wt aku skit kpla...
ak nk rest..
daaa sume~

Thursday, November 6, 2008

siapa sayang aku???

siapa pilihan hati aku
sila refer yang ini
aku sebenarnya dalam proses mengenali seseorang
yang pastinya dia lebih tua dari aku
jauh sgt perbezaan umur kami
aku xkisah malahan aku lagi suka
sebabnya bagi aku lelaki yang mcm tu agak caring
dan mungkin dah matured untuk hubungan secara serius
ada yang mungkin xsetuju dgn pilihan aku
kawan2ku
yang aku pasti family aku xkan menghalang jika itu yang aku mahu
mungkin aku akan ambil semua nasihat2 kawan2ku
tapi aku dh berjanji
mungkin aku dah mula menyayanginya
yup...mungkin..
yang pasti aku akan cuba untuk pertahankan perhubungan kami
hehe~

Tuesday, November 4, 2008

chatting pro and cons

boring nye ptg ni..
biasanya bile bosan tahap gaban aku stat msuk chat room
bukan ape
saje2 nk share cerita ngn chatters yang lain
ramai org pndang serong kat org yg chatting ni
tapi lepas aku pon join dieorg baru aku taw yang dieorg ni bkn chatting sj2
ade perkongsian pendapat selain dari buang masa
xsalah kalau kita join selagi kita taw batas kita kan???
mana taw leh jmpa jodoh..lalalala~

family first..

aku suka ssape yang utamakan family
sbb aku pn sama
pada aku tak ada benda lain yang lagi penting yang patut aku pk
selain family aku
cinta tu perkara kedua selepas family
so, sesiapa yang mahukan aku kena terima family aku dulu
dan kena ingat aku paling BENCI orang yang tak hormat family aku
aku mahu perkenalkan ahli ahli keluargaku


mak n ayah aku yang paling aku sayang


abangku askar


akak ku yang sorang ni nurse

adik perempuanku yang bucuk

adikku yang paling kecik.skg dah besar..lalala~

boleh dikatakan aku ni bersyukur sgt sebabnya aku mempunyai 1 family yang

cukup sempurna

perfect....

ya..aku memang bersyukur

sekarang aku xsabar nak balik rumah

nak jumpa family aku dan si kecik ni


dan yang ini


17hb ni maybe aku pulang ke rumah

xsabar menunggu saat itu

aku hanya menghitung hari

sape nak belanja aku piza???

apa patut aku makan sekarang?
lapar..
megi? burger?
aku suka makan kt kedai makan
tapi aku akan pastikan tahap kebersihan kedai tu memuaskan
aku masak ikut mood
dan juga tengok tahap keselesaan dapur
yang pasti skg aku kena cari makanan..
ya..aku patut masak sumthing
sampai di sini..

self development yang bosannnn....

blank..blank..blank...
tu je yang aku boleh cakap ble tgk paper ptg tadi
lama aku termenung kat dewan
xtahu nak start mcmne
aku xtaw kenapa sem ni mmg teruk sgt
subjek yg mcm simple tapi bila final macam 5 jam kdt
letih betul la macam ni
padahal 2 jam kdt je
tapi aku taw maybe usaha yang aku bg mmg xckup
now ni aku just doa yang graf turun or lembut hati tn.hj mark paper aku
amin....

Saturday, November 1, 2008

My favourite song...

video

Tanpa- Sixth sense

resah yang ku

ubah dalam kata

melukiskan kesunyian

tanpa engkau aku tak mengerti


meski

pagi itu menatapi

akan sunyi tanpamu

menemani aku sepi


tanpa..

cintamu aku resah

tanpa..

kasihmu aku hampa

tanpa..

dirimu aku nanti

hooo…


Kini benar-benarku rasakan

dalam benuk hatiku tanpamu

aku tak mengerti

takut

takut jauh cari dirimu

kan kau tinggalkan aku sendiri

tanpamu ku mati

hooo…


resah yang ku

ubah dalam kata

melukiskan kesunyian

tanpa engkau aku tak mengerti

how wonderful life would be....

Oh dear! How wonderful life would be
with u still in my heart
Oh dear! How wonderful life would be
with u still in my dream

Only stars in the sky
Who will understand my tears
Let the time pass me by
I am lonely as can be
Lonely raven in the sky
Who will understand my fears
It is just u and I
my aching despair